stori mori sebelom dewasa

Sunday, 11 December 2011

OH tidak !!

semenjak dewasa dan menjadi gadis
aku sangat takot pada satu spesis bende ni




*credit to google

tu ha!
selepas kes gecko masu bilik aku ade 2x lagi aku jumpe bende alah ni ha..
latest aku jumpe die dok atas katil aku
mase tu aku tengah kemas2 baju yang baru angkat
tetibe aku nampak sekor bende ni dok selit badan ye bawah baby DELL 
yang hari tu lagi terok rupenye
kapale die itam
pastu ade bintik emas
care die pandang aku sebiji tepat cam dalam gamba di atas
tajamnye menikam jantung aku
kalu lelaki yang hensem pandang aku dah boleh jatuh cinte tapi pak cak tam yang sanggup pandang aku cenggitu
wohohoho
oh no! aku tergamam dan menangis saje
dalam ati aku just doa dan bace alif ba ta smoga die cepat belah
menanges aku time tu

takot sangat
sambil nanges aku harap aku cepat kawen dan dapat suami supaya dpt protect aku ketika waktu genting macam ni

oh kamu.
pergi maen jaoh2

kalu kau dapat bace entri ni
 aku nak cakap yang aku sangat segan ngan kau
aku tak nak jumpe kau
aku tak nak kenal ngan kau
sebab aku dah ade oscar
aku tak mungkin curang pada Oscar dan pilih kau
oscar sayang! mumy sayang Oscar.


Darla de' Oscar

bintang

enti ni aku wat khas untuk kawan kawan ku..

OH KAWAN

-kawan seperti bintang.kadang nampak.kadang ditutup awan.tapi die sebenanye sentiasa ade-

maksudnye kawan tak selalunye hadir bile diperlukan tapi kawan sentiase bagi sokongan
hmm..kawan adelah kawan.mereka tetap kawan walau selame mane pun kite kenal
kawan ade yang boleh diharap
ade jugak yang cam cicak
kepada kawanku yang sejati tu aku ucapkan thanks sesangat n aku perlukan korang sangat2
kepada kawan yang cam cicak kepala itam dan bebintik tu aku nak cakap thanks jugak sebab kerana orang mcam kau la aku rase perlu berhatihati



kawan tetap kawan
mengapa menaruh harapan

tu la
hati ni cepat touching
orang care cikit jew mule la nak cepat berharap
sebab kawan yang sweet baek dan handsome ni susah nak datang kat aku
semoga aku dapat jumpe lebih ramai kawan yang begitu supaya aku tak mudah berharap



oh hati
cubela kuat
tapi sebenanye aku tak mampu hidip tanpe orang yang aku sayang
seperti ma ayah along angah acik aden adek ateh abe achik dan asu
dan jugak kawan kawan
aku kuat dengan adenye orang seperti mereka
aku bersyukur sekali 
mereka mewarna hariku
few years and still counting
thanks a lot
smoge ALLAH memelihara mereka sentiasa
amin


Saturday, 12 November 2011

OH! abang besar larh.

assalamualaikum..

dah berkurun aku x update status kat blog ni..rindu plak..ekekekeke..
tetibe ati aku tergedix rsenyew nak update.

fisrt aku nak story sal aku dating ngn abang besar aku..saat tu aku dah nak abeskan cuti mid sem ku kat kolej..jengjengjeng..aku dpt kol dri abang besar cakap nak jumpe..abg besar nak mari upm!duh..pe cer ni bro??aku dah cam plik la coz tetibe jew takde ujan xde kilat sabung menyabung ye kol aku cakap nak datang upm semate nak jumpe diriku...PHEW!

so aku okey jew la..adek kene ikot jew la cakap abang besar.

'abe tunggu kat MAEPS'

okeh..ape lagi..get ready n trus kejutkan WAVE ksayangan abang ipa aku n trus gerak ke  MAEPS..
malangnye,perjalanan aku tak selancar yang diharapkan..
mase aku tengah dok layan WAVE aku tu dengan angin sepoi tanpe bahase tu tibe2 hp aku dlm jeans ketat ku berbunyi...aku dah agak abang besar dah memanggil manggil dah....trus aku tarik C3 aku...skali...ZRAAAAAAAP!melayang kad atmCIMB aku...duhhhhhhhh!
mane plak nak cri tu dah melayang kat mane2 dah..aku cari tapi x jumpe...dengan jalan yang agak sibuk ngan kete lalu lalang..trus aku wat dunnow jew lah dan blah lalu meninggalkan tempat kejadian sambil pikir cemane nak pow abang besar....

then,lepas golek golek bagai tayar WAVE, dapat la aku jumpe abang besar...yang sedihnye...aku tak pow pun die..sebab aku pernah terluke sekali ngan katekate kejamnye......

n sampai hari ni...aku tak jumpe lagi kad tu..renew pun tak sebab takde bajet larh..nak bagi cash is accepted..wakakaka...sementelah dalam kad tu pown ade bape jew..mse ekonomi tengah down mcm ni rsenye seperti tak berbaloi plak aku kuar duit utk renew kad tu...PLUS, bkan ade orang nak bank in aku pown...


bytheway..entri ni dibuat sekadar untuk share bebanan ckit jew..sekadar luahan di kebosanan ku.
thanks for viewing!

Saturday, 2 July 2011

K.E.R.JA dan D.U.I.T

Hai..

Hari ni aku sesajer jer nak wat entri..motif penting aku hari ni just nak citer sal kerja..Kerja kat dunia ni ade macam-macam kerja..






kalu tak ader duit cari la kerja..kalau dah kerja boleh dapat duit..tapi kalu kerja tapi tak dapat duit cemane pulak yew?RESIGN jew la..

Friday, 24 June 2011

slepas khamis.

lepas khamis ade ape yew?ape lagi jumaat la..sume tawu kan..hahak..n aku keje la ape lagi..ni dah nak lik umah pown..tapi sempat jew update my blog kesayangan ni..kasi hensem ckit..heheh..hari ni aku sangat laporr sebab satu hari tak makan n tak minum pown lagi dan mendapat status puase ganti..xpela..smoge dapat mengajar nafsu ku supaya jadi lebih sopan n kurang gelojoh..hihi..sbenanye ade benmder nak share tapi tunggu esok je la sebab aku nak kena tarik pintu depan dan tepi  dan tak lupe jugak pintu keta...VROOOM! balik..sukesukesuke..

Wednesday, 22 June 2011

rabu...

ha..hari ni rabu..nak watpe ye?aku dah siap teknikal utk kusi kat opis ni..rehat jap nak wat mende laen..c fird tu ngah sedap je sentap nasi depan aku..sabor jew la..aku pose tawu..hahahah..em..sebenanyer esok aku cuti!..fuh sangat hepynyer aku sebab dapat cuti btol x cam sbelom ni..kalu aku x wat macam aritu maknenye kene keje 30hari sebulan..x ke gilo namenye tu..bukan dpat duit pown..kalu dorang layan aku baek2 cam Fird tu xpela..ni wat aku cam kuli batak dorang..huuuu..sbor je la~



anyway..aku tgh sangap xde duit skang ni..mkn pown depen ngn owg..nasib ade brader yang baek snggop sedekah kat aku ckit.. kalu nak harap hasil titik peluh berpraktikal haram beb! takpela.. smua ni hanye tuhan mampu balasnye..panas jew muke n kepale aku sejak masok sini..aku harap sangat sume ni cepat habis..

Saturday, 11 June 2011

opppssss..office ku..

aku adew keje ni tapi kpale doh sakit sbb mcm2 la kt opis ni..hari ni aku sorang je kt opis so aku punye sukew la..hahahah..

ini fird.. besty kat opis(jerr)..hehehe..tu jew nak cakap..hahahah..lambat la pulok nak kul7 ni...sakit kepale ni mau nak kene telan acti fast berbiji biji ni...huuuuu

Saturday, 4 June 2011

hoooorayyy!yeah!clapclapclap!

terime kasih pada semua...hari ni aku tedah wat blog!yea time kacih sumer...
tapi dah petang malas la plak nak stat pape..hari ni aku ader task best!mengupload lagulagu best dari youtube..heheh..projek terbengkalai dari upm..mmmueheheheh..